Fiyat Performans Bilgisayar Oyuncu Kasaları

Merhaba Fakir Yazar Okurları;

Bilgisayar Bileşenleri arasında pek fazla önemsenmeyip ucuza kaçılsada en önemli Bilgisayar bileşeni Bilgisayar kasasıdır. Bilgisayar kasası bilgisayarın elektronik devrelerinin ve bileşenlerini bir arada tutan metal yada plesk gibi materyallerden oluşan dış etkenlerden koruyan bir sistemdir.

Bilgisayar Bileşenleri Kasa Olmadan Çalışır Mı?

Çalışır tabi ki! Ancak dış etkenlerden etkilenebilir! (Sıvı teması, misafir çocuk sakarlığı yada doğabilecek diğer sorunlar) Kasa bileşenlerinin korunması için kasa gereklidir. El beceriniz iyi ise kendi emeğiniz ile ahşap yada metal materyallerden kendi kasanızı yapabilirsiniz.

Bilgisayar Kasası Seçiminde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Öncelikle günümüzdeki bilgisayar kasa sistemleri eskiye göre baya bir gelişti ve geliştirilmeye devam ediliyor.

  • Alacağınız kasanın içinin olabildiğince geniş olmasına dikkat edin kasa içindeki hava sirkülasyonu soğutma açısından baya önemlidir.
  • Alacağınız kasanın hangi maddeden yapıldığına dikkat edin! Bileşenlerin ısınması konusunda baya etkilidir. (plastik olmamasına dikkat edin.)
  • Alacağınız kasa hangi Anakartlara uyumlu? En önemli kriterlerden biridir. Mümkünse MidAtx yani orta boy bir kasadan vazgeçmeyin. (Atx uyumlu kasalar.)
  • Kasa seçiminde ilerisini düşünerek karar verin. Örneğin ileride hava soğutmadan sıvı soğutmaya geçecek iseniz sıvı soğutmalar için radyatör yerlerine uygun olan bir kasa olsun.
  • Depolama Birimleri (Ssd ve Hdd) Yerleri yeterlimi? Hardisk ve SSD yuvalarını kontrol edin en az 2 hardisk ve 2 SSD yeri olsun kasada depolama ihtiyacınıza uygun kasaları tercih edin.
  • Kasanın usb girişlerini kontrol edin! En az 1 adet USB 3.0 yada 3.1 bulunsun.
  • Güç kaynağı bölümü kapalı olsun.  Yani Anakart ve Güç Kaynağı ayrı olsun. Güç kaynağı ısınan bir parçadır güç kaynağının ısısının anakart’a etki etmesini istemezsiniz değil mi?
  • Kasada kablolama önemlidir. Kabloların düzenli ve karmaşıklık yaratmayacak şekilde kablo düzeni almasına elverişli bir kasa tercih edin. (Kablolar arka planda) Eğer kasada kablolama düşünülmedi ise görüntü olarak kötü bir görünüm ve hava sirkülasyonunu bozacağı için ısınmalar oluşacaktır.
  • Ve En önemlisi artık bir çok kasanın yan paneli saydam plesk panel ve içerideki sistemler görünüyor. Tabi ki bunda led ışıklandırmanın da etkisi var. Eğer görüntüye önem vermiyor ve de performansa önem veriyor iseniz kasalarınızı yan paneli saydam olmayan bir kasa seçebilirsiniz. (Tabi ki diğer nitelikleri taşımak kaydıyla.)

Sizlere Önereceğim Fiyat Bakımından Cebinizi Yakmayacak ve Kullanış Açısından da İstenileni Verecek Oyuncu Kasaları.

Bu kasalar fiyat performans açısından uzun araştırmalarıma göre diğerlerinden ayrılan en iyi kasalar.


Dark N10

Dark n10 Kasa önerisi

Bir çok kişinin kullandığı ve memnun kaldığı Dark’ın N10 marka kasası. Kasa dahili olarak 5 fan ile birlikte geliyor. (2x ön-2x üst-1x arka egsoz) Kasa da fan kontrolcüsü ve 2 adet usb 3.0 bulunmakta. Ayrıca Güç kaynağı ve HDD yuvaları alt bölümde anakarttan ayrılmış bir şekilde görülmekte. Eğer bütçem fazla yok ve kaliteli bir şey istiyor iseniz Dark N10 tam size göre. Tam bir fiyat performans kasası. Fiyatı :200-300 TL civarlarında.


NZXT S340 Elite

NZXT S340 Elite Kasa önerisi

Nzxt Elite Serisi harika bir fiyat performans kasası. Kasa Mid Atx yani orta boy bir kasa. Hava soğutma ve Sıvı soğutmaya uyumlu. Dahili olarak 2 adet fan ile geliyor. (1x arka egsoz, 1x üst) 2 adet fan ile gelmesinin sebebi ön bölüme sıvı soğutma radyatörü takma ihtimali nedeni ile. Ancak kendiniz harici olarak 2 adet fan alıp takabilirsiniz. Kasada Güç kaynağı ve hdd bölümleri ayrılmış durumda.  Ayrıca Beyaz, Siyah ve Kırmızı tonlarda mevcut. Bence Fiyat Performans ve Görüntü olarak harika bir oyuncu kasası.


PHANTEKS Eclipse P400 Tempered Glass

PHANTEKS Eclipse P400 Kasa tavsiyesi

Phanteks’in son derece harika, dizayn olarak muhteşem kasası. Sadeliği sevenler için birebir. Kasa 2 adet dahili fan ile geliyor. (1x Ön, 1x arka egsoz) Görsel de gördüğünüz gibi kasanın altına kasanın simgesini aydınlatan bir led var. Hdd ve güç kaynağı anakarttan ayrılmış ve gizli. Alınabilir Fiyat performans kasalarından birisi.


Sharkoon DG7000-G

Sharkoon Kasa Öneri

Sharkoon pek tanınmış bir kasa markası değil ancak az ve öz güzel kasaları var ve fiyat olarak da gayet güzel kasalar kasa bu kasaya bakıp incelemenizi tavsiye ederim. Ayrıca dahili olarak takılmış 3 adet renkli fan ile birlikte gelmekte. (2xÖn, 1x arka egsoz)


Corsair Carbide 270R

Corsair Carbide 270R Fiyat performans kasa öneri

Eğer Bilindik ve kaliteli bir marka almak ister iseniz Corsair Carbide 270R ‘yi tavsiye ederim. Son derece şık, sade ve kullanışlı oyuncu kasası.


Son Olarak Aşağıdaki Kasaları da İncelemenizi Tavsiye Ederim

  • Zalman z9 Neo Mid
  • Aerocool LS5200
  • FRISBY FC-9050G GAMEMAX
  • Everest Rampage SILENCE CORE-1
  • Dark Sentinel

Arkadaşlar Önerdiğim bütün kasalar 200-400 TL arası olan kasalar ve fiyatına göre harika özellikleri olan kasalar. Burada yazılan her kasa sizi yarı yolda bırakmaz. Ve ileriye yönelik her sistemi kurabilirsiniz. Tam Anlamı ile Fiyat Performans dedikleri olayı yansıtmaktalar. Verdiğiniz paraya değecektir.

Saygılar.
Fakir Yazar.

Yorumlar ( 1 )
Yorum ekle
  • Yusufcan

    Yeni ve uygun fiyatlı bilgisayar toplayanlar için sağlam bir rehber olmuş. Özellike “PHANTEKS Eclipse P400 Tempered Glass”‘a aşık oldum diyebilirim ama maalesef dizüstü bilgisayar kullanıyorum . 🙁 Diğer uygun fiyatlı kasa modelleri fena değilmiş.