Sosyal medya kullanımının gelişmesi ile birlikte bu mecralar üzerinden yürütülen online faaliyetler de artış gösterdi. Hem kişisel, hem de kurumsal olarak kullanılabilen sosyal medya hesapları bu mecraların birer mağaza olarak yönetilmesine de olanak sağlamıştır. Instagram, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya araçları en çok tercih uygulamalar olmakla birlikte,birçok kişi bu platformlarda ürün ya da hizmet satışına da yönelmektedir. Özellikle internetten alışverişin yaygınlaşması ile birlikte birçok kişisel yada kurumsal satıcılar sosyal medya üzerinden aktif olarak satış yapmaya yönelmiştir. Sizlere bu yazımızda sosyal medya üzerinden satış yapmak ve kazanç sağlamak hakkında bilgiler sunacağız. Özellikle sosyal medyayı satış amacıyla kullanırken dikkat edilmesi gereken ince noktalara değinelim.
Sosyal Medyada Satış Yaparken Dikkat Edilecekler!
Yaygınlaşan internet kullanımı ile birlikte birçok kişi mağaza mağaza dolaşıp tüm gün yorulmaktan ise internetten alışveriş yapmayı tercih ediyor. Özellikle sosyal medyayı aktif olarak kullananların çoğu ürün ya da hizmet satın alırken bu platformlardaki hesapları inceliyor. Siz de sosyal medya üzerinden satış yapmak ve hedef kitleye daha hızlı ulaşmak istiyorsanız adımlarınızı dikkatli atmanız gerekir. Online ortamda kalite ve güvenilirlik açısından müşterileri kazanmak emek ister. Bu açıdan sosyal medyada satış yaparken dikkat edilecekler konusunda size birkaç önerimiz var.
- Hesaplarınızda paylaşacağınız içeriğin kalitesi çok önemli. Ürün ya da hizmetinizi tanıtıcı resimleri özenle hazırlamanız fayda sağlayacaktır. Ayrıca bu resimlerin altına ekleyeceğiniz yazıların da açıklayıcı ve net bilgiler içermesi tüketicinin hoşuna gidecektir.
- Sosyal medyadan satış yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de işinize odaklanmanızdır. Bu tarz platformlarda genellikle başlarda yoğun olarak ilgilenen sayfalar daha sonralarda ilgisiz bırakılmaktadır. Kendinize bir iş planı hazırlayın ve hazırladığınız plana odaklanarak pes etmeden uygulayın.
- Bu mecralarda başarı ve kazanç için sabırlı olmak en önemli kural. Nihayetinde yeni açtığınız bir hesabın geniş kitlelere yayılması için zamana ihtiyaç olduğunu unutmamanız gerekir.
- Takipçiler ve müşterilerinizle kuracağınız iletişim tarzı çok önemlidir. Sosyal medyada satış yapmak için elbette ki müşterilerinizin sorularına ve sorunlarına cevap vermeniz gerekecektir. Ayrıca müşterilerinizle kuracağınız sağlıklı iletişim sabit bir kitle kazanmanıza fayda sağlayacaktır.
Instagram Üzerinden Satış Yapmak
Yapılan son araştırmalara göre Instagram en fazla ürün ve hizmet satılan platformlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Günlük olarak milyonlarca kişinin ziyaret ettiği bu mecralarda satış yapabilmek için en önemli nokta görsellik. Instagram üzerinden satış yapmak isteyenlere birkaç tüyo sunalım;
Kendinizi Doğru Tanıtın
Hedef kitleye ulaşmak için yapacağınız ilk işlem ürün ya da hizmetinizi akılda kalıcı kılacak bir isim seçmek. Bunu yaparken kendinizi doğru tanıtmanız son derece önemli. Seçeceğiniz ismin Türkçe karakterler içermesi ve kısa olması kolay hatırlanmasını sağlayacaktır.
Özgün Olun
Elbette ki Instagram üzerinden geniş kitlelere ulaşmış sayfalardan ilham alabilirsiniz. Ancak ne kullanacağınız görsellerde, ne de yazım dilinizde başka sayfaları taklit etmeye çalışmayın. Öncelikle hedef kitlenizi belirleyin. Gençlere mi, anne babalara mı, yoksa sadece kadınlara özel bir sayfa mı yönetmek istediğinize karar verin. Ardından hedef kitlenin özelliklerini göz önünde bulundurarak paylaşımlarınıza kendi yaratıcılığınızı katın.
Hikaye Paylaşın
Instagram üzerinden satış yaparken uygulayacağınız en iyi taktik ürünlerinizin tanınırlığını artırmak olacaktır. Bunu sağlamak için kullanacağınız en kolay yöntemlerden birisi de hikaye paylaşmaktır. Ürün satışı yaptığınızda müşteriden gelen memnuniyete dair görseller paylaşabilirsiniz.
Tüm önerilerin yanı sıra sosyal medya üzerinden satış yapmak için kurumsallığı hedefliyorsanız kesinlikle ‘’Ticari Hesap’’oluşturarak vergilendirme kapsamında hizmet sunmanız da güvenilirlik açısından katkı sağlayacaktır.
Saygılar.
Glsm.