Merhaba Fakir Yazar Okurları;
WordPress kullanan bütün sayfalar için yararlı olacak bir sayfayı tanıtacağım. AddPlugin.com Türkçe anlamı Eklenti Ekle domain ismi çok güzel değil mi? Allah herkese böyle güzel alan adı sahibi olmayı nasip etsin.
WordPress Tabanlı Bir Web Sayfası mı Açtınız? AddPlugin.com İlaç Gibi Gelir!
WordPress’i kurdunuz! Hangi eklentileri kursam diye araştırmak, doğru eklentileri bulmak büyük zamanınızı alır. Webmaster forumlarında arar durursunuz. WordPress uzmanlarından tavsiyeler beklersiniz, sizi umursamazlar.
Bu durumda en çok işinize yarayacak sayfa AddPlugin.com. AddPlugin.com’da Bütün eklentiler kategori halinde ziyaretçiye sunulmuş;
- Essential Plugins (Site için Temel Eklentiler Olmazsa Olmaz)
- Recommended Plugins (Önerilen Eklentiler)
- Site-Specific and Popular Plugins (Siteye Özgü ve Popüler Eklentiler)
Essential Plugins WordPress Sayfanız İçin Temel Eklentiler
Olmazsa Olmaz diyebileceğim wordpress için 6 eklenti çeşidi vardır.
- Backup (Yedekleme Eklentileri)
- Cache (Sayfanın Önbelleğini Tutma Eklentileri)
- Seo (Web sayfanızı arama motorularında yükselmesini sağlayacak eklentiler)
- Security (Herhangi bir saldırıya karşı Güvenlik Eklentileri)
- Page Speed (Sayfa hızınızı arttıracak eklentiler)
- Anti-Spam (Sayfanıza gelecek bot spam ataklarını engelleyecek eklentiler)
Reyting oranlarına ve kurulum miktarlarına bakarak en çok kullanılan eklentileri kullanabilirsiniz.
Recommended Plugins Önerilen Eklentiler Tercihe Göre
- Comments (WordPress Sayfanız için yorum eklentilerinin bulunduğu kategori)
- Contact (İletişim eklentilerinin bulunduğu bölüm)
- Google (Google araçları adsense, analystic, adwords, webmasters tools. vb. sayfamıza entegre etmek için kullandığımız eklentiler.)
- İmage Gallery (Fotoğraf galeri eklentilerinin listelendiği bölüm.)
- İmage Widget (Fotoğraf eklentileri)
- List Building (Abone Ekleme ve Abonelik Eklentileri)
- Maintenance (Bakım modu eklentileri sayfanızı bakıma almak istediğinizde ziyaretçi kitlenize bilgi vermek için kullanabileceğiniz eklentiler.)
- Management (Wordpres yönetimi için eklentiler)
- Social Sharing (Sosyal medya paylaşım eklentileri)
Reyting oranlarına ve kurulum miktarlarına bakarak en çok kullanılan eklentileri kullanabilirsiniz.
AddPlugin Sayfasını Etkili Bir Şekilde Kullanmak
Sayfa kullanımı çok basit örnek olarak Seo eklentisi aradığınızı varsayalım. Essential Plugins’den Seo ya tıkladığınızda Eklenti tablosu gelir karşınıza bu tabloda Raiting’e tıkladığınızda en yüksek ve en düşük reytinge sahip eklentileri size sıralar. Aynı zamanda reyting in yanında bulunan install ‘a tıklarsanız en fazla yada en az Eklenti kurulumuna göre eklentileri sıralayacaktır.
AddPlugin Sayfasına Gitmek İçin Tıklayınız.
Saygılar.
Fakir Yazar.
Bazen gerekli olan eklentiyi araştırıp bulmak çok zaman alıyor belki bu eklenti yardımcı olabilir. Eklenti çok yavan kalmış indirilme ve reyting’in yanında en son güncellendiği zamanı ve yorumları gösterse çok daha iyi olabilirmiş. Yazı gayet bilgilendirici olmuş. Teşekkürler 🙂
Aynen yorumunuza katılıyorum biraz daha detaylandırılabilirdi. Ancak wordpress i yeni kurmuş arkadaşlar için gayet yeterli bir sistem.
Şuan Blogger kullanıyorum ancak bende WordPress’e geçmeyi düşünüyorum. Görüldüğü gibi WordPress, Blogger’dan daha kullanışlı. Daha çok WordPress ile ilgili yazı gelirse sevinirim 🙂
wordprees hayat demektir benim gözümde Ne kadar blogger kullanıcısı olsamda wordpress hazır sistemlerde en iyisi olarak benim gözümde eklentiler wp yi dahada güzelleştirip şaha kaldırır 🙂
Merhabalar efenim,
Yazı ve içeriği gayet güzel eline koluna sağlık. Ancak düşündüğüm bir konu var ki kim neden eklenti arayışına giriyor ? 🙂 yani bir site açıldığını varsayalım örnek kişisel blog bu blogta hangi eklentiler olabilir ? mantık yürütsek yeterli,
1- cache / minify
2- Seo
3- İletişim formu
4-?????
Devamında ne olabilir yani onu düşünüyorum yukarıdakileri de ilk ikisini premium seo pack ile yapabilirsiniz iletişim formuna gerek yok bir sayfa oluşturup mail adresinizi verin yeterli 🙂
Tabiki bu kişisel düşüncem 🙂 Saygılar sevgiler..
Evet biraz tecrübesi olan arkadaşlar hemen zaten buluyor eklentileri ama wordpress hakkında hiç tecrübesi olmayan arkadaşlar için durum biraz sıkıntılı olabiliyor bu sayfa sayesinde biraz netlik kazandırabilirler kullanmak istediği eklentilere.
Güzel bir öneri olmuş. Siteyi de gezdim güzel tasarım ve kolay erişilebilirlik sağlamışlar. Amatör ve ilk defa başlayacak arkadaşlar için faydalı bir sunum olmuş. teşekkürler.
Temelde WordPress eklenti deposundaki eklentileri sunan, fakat yeni başlayanlar için araştırma sürecini hızlandıran, gerçekten işe yarar bir site. WordPress hakkında yazan binlerce blogger var, onlarca WordPress ürünlerinin satıldığı sanala mağaza var, var da var. Ne bereketli şey şu WordPress.
Aslında pek önemsenmeyen, fakat gerçek fayda sağlayan makaleler, bunun gibi makalelerdir. Çünkü işin kurduna kuzu pişirmenin anlamı yok ki. O zaten çiğde yer.
Kolay elsin, sen yazmaya, biz okumaya devam.
Blog yazarliginda ilk olarak wordpress te başladım. Sonra blogger da devam ediyorum. Bilmiyorum belkide ben teknik konuda pek iyi değilim blogger bana daha güzel geliyor. Hem kullanış hemde kolaylık konusunda tabi herkse göre farklılık gösterebilir. Tesekkur ederim…
Güzel bir site olmuş , eklenti arayıp bir türlü istediğini bulamayanlar için birebir .
Teşekkür ederim.
Yeni başlayanlar için özellikle faydalı olacağı gibi, her kişiye de faydalı olacak bir makale hazırlamışsınız hocam. Boş bir zamanımda mutlaka göz gezdireceğim.
WordPresste yeniyim hocam ve gerçekten işime yarayacaktır bende eklentiler arıyordum ne ekleyebilirim gibisinden ve sizin sayenizde işime yaradı böyle yararlı makaleler verdiğiniz için teşekkürler.